Arta “Handmade”


Blog arta handmade

Ce inseamna, de fapt, “handmade”? Pe langa explicatia data de dictionar, handmade inseamna pasiune, indemanare, rabdare, daruire, imaginatie. Handmade este arta care scoate in evidenta atat calitatile nebanuite ale mestesugarilor, cat si capacitatea acestora de a da viata unor creatii minunate si unice.

De ce handmade? Cu totii apreciem inventivitatea, imaginatia si daruirea celor ce ne incanta cu obiecte de la cele mai simple pana la cele mai complicate. Pentru a va raspunde la intrebare, spun “DA” creatiilor handmade in primul rand pentru unicitatea data nu doar de faptul ca fiecare particica este atent prelucrata, ci si pentru implicarea emotionala a celui ce a creat-o. Pentru ca mestesugarii lasa o parte din fiinta lor in orice creatie, mai mica sau mai mare, pe care o realizeaza.

Facand parte dintr-o echipa de tineri care accepta orice provocare in arta handmade, spun “DA” creatiilor handmade pentru posibilitatile nelimitate pe care le avem indiferent de tipul de produs, pentru dezvoltarea imaginatiei clientilor nostri care aparticipa activ la orice creatie, pentru satisfactia noastra personala cand dam viata unor obiecte deosebite si pentru multumirea si fericirea clientilor nostri atunci cand primesc produsele pe care si le-au dorit.

Cat timp dureaza realizarea creatiilor handmade? Depinde foarte mult de tipul de produs, de materialele si accesoriile alese de client si de timpul necesar prelucrarii materiilor prime. Din aceasta cauza nu se poate da un termen de executie general, ci se discuta cu fiecare client in parte in functie de dorintele sale.

Sunt rezistente creatiile handmade? Noi va asiguram de rezistenta in timp a creatiilor noastre. Folosim materii prime si materiale auxiliare de calitate superioara, care nu se degradeaza o data cu trecerea timpului, pastrandu-se identice.

Ce materii prime folosim si ce tehnici aplicam? Din fericire, reusim sa acoperim o mare parte din arta handmade, creatiile noastre fiind realizate dintr-o varietate de materii prime, cum ar fi pasta polimerica, strasuri sau perlute, materiale textile pretioase si intr-o gama cromatica larga, lemn prelucrat, coli de spuma, margele, accesorii diverse, fiind obtinute prin embosare sau decupaj, prin ardere sau coacere, prin tehnica quilling sau marbling, prin decorare sau imprimare etc.

Cat costa creatiile handmade? Preturile noastre variaza in functie de materialele si accesoriile alese de client, de dimensiunea si cantitatea produsului dorit, precum si de perioada in care se plaseaza comanda (preturile furnizorilor nostri variaza, de exemplu cresc vara pentru segmentul de nunti, iar iarna pentru tematica de Craciun). Insa asa cum dragostea si timpul nu se masoara in lucruri materiale, nici creatiile noastre, nascute din timp investit cu dragoste in fiecare produs in parte, nu au un cost ridicat, ci din contra, profitand de ofertele promotionale le veti achizitiona la cel mai bun pret de pe piata.

Poti spune ca sunt un visator, dar nu sunt singurul. Sper ca intr-o buna zi sa te alaturi noua, iar lumea va trai asemeni unei singure finite.” – John Lennon

Stop Dreaming! Live your dreams!